Vegetarisk wrap med mexikanska smaker, krämig avokado och het chili.

För 1 6 wraps

Ingredienser

2 1/2 dl majsmjöl
2 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 ägg
2 dl lättöl
1 1/2 dl vatten
1 msk olivolja

Fyllning

1 röd chilifrukt, t ex spansk peppar
1 burk röda bönor (400 g)
1 msk olivolja
2 vitllöksklyftor
200 g körbärstomater
2 mogna avokador
1 gemsallad
salt + nymald svartpeppar

Tillbehör

1 1/2 dl sweet chilisås

30 min

Majswraps med bönor och avokado — gör så här:

  1. Blanda majsmjöl, vetemjöl och salt. Vispa ihop ägg, öl och vatten och blanda ner i mjölet. Tillsätt olja. Grädda smeten i torr, het stekpanna ca 2 min per sida.
  2. Kärna ur och finhacka chilin. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. 
Fräs bönorna i oljan tillsammans med chili 
och pressad vitlök.
  3. Halvera tomaterna och låt dem fräsa med bönorna ca 3 min. Ta pannan från värmen.
  4. Halvera, kärna och gröp ur avokadorna. Skär fruktköttet i bitar. Blanda ner avokadon i bönorna. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
  5. Fyll majswrapsen med sallad och bönröra. Servera med sweet chilisås.