Majstortilla

Tortillabröden går bra att frysa och värma vid servering.

Majstortilla Receptbild - Allt om Mat
Annika Broman

Majstortilla

Ingredienser 8 tortillabröd

1 tsk salt
2 msk rapsolja
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl mjölk
1 1/2 dl fint majsmjöl

Tillagning: 10 min+30 min för degen att vila

1. Hetta upp mjölken och rör ner majsmjölet.
2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Tillsätt mjölkblandningen och oljan och arbeta ihop till en smidig deg, lättast gör man det med händerna.  Dela degen i åtta bitar och låt dem vila invirade i plastfolie ca 30 min i rumstemperatur.
3. Kavla ut varje degbit till rundlar, ca 20 cm i diameter. Grädda dem en i taget i en het, torr stekpanna ca 30 sekunder på varje sida. Täck över de nygräddade tortillabröden med en ren handduk så att de ­håller sig mjuka och varma till ­servering.

Recept från