Majssoppa med jalapeñoquesadillas

Recept på en smal majssoppa med jalapeñoquesadillas. Quesadillan ska serveras nystekt, men soppan kan göras i förväg.

Annonsen laddas.

30 min

Majssoppa med jalapeñoquesadillas

 

Gör så här:

1. Låt majsen rinna av, spara ca ­

½ dl. Skala och tärna potatisen. Fräs majs, potatis och lök i 2 msk olja i en gryta. Häll på 1,2 liter vatten och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka under lock ca 15 min.

2. Rosta den sparade majsen i en torr, het stekpanna tills den fått fin färg. Mixa soppan slät med mixerstav. Krydda med ½ tsk salt och rör i crème fraiche.

3. Quesadillas: Blanda ost, jalapeño och crème fraiche. Fördela blandningen på två av tortillabröden. Lägg de övriga bröden ovanpå och tryck ihop. Stek bröden i en torr stekpanna ca 3 min på varje sida. Skär dem i snibbar.

Recept från Allt om Mat