Ett recept på en solgul, enkel majssoppa har vi fått av Ann Broberg. Smak och färg förstärks med gurkmeja, och den lite söta majsen friskas upp med lite citron.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g djupfrysta majskorn
1 vitlöksklyfta
0,5 tsk gurkmeja
1 msk olivolja
1 höns- eller grönsaksbuljongtärning
5 dl vatten
1 tsk pressad citronsaft
1 krm salt

Majssoppa – gör så här:

  1. Låt majs, finhackad vitlök, och gurkmeja fräsa någon minut i olivolja utan att det tar färg.
  2. Smula i buljongtärning och häll på vatten. Låt soppan sjuda i 5 min.
    Kör soppan i mixer eller med mixerstav. Smaksätt med pressad citron och salt
  3. Servera soppan med bröd.
Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Soppa