Den solgula soppan kryddas med bl a tabasco chipotle som inte är lika stark som vanlig tabasco, och som ger en mild röksmak som passar bra till majs.

För 8 person(er)

Ingredienser

1 gul lök stor
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
1,5 tsk gurkmeja
1 kg majskorn frysta
1 msk tabasco chipotle
12 dl vatten
3 hönsbuljongtärningar eller grönsaksbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 citron 2 msk pressad saft

Tillbehör:

kycklingspett, krutonger, rostad paprika, oliver
4 öl korvar
1 kg räkor med skal

1. Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp smöret i en gryta och fräs löken tillsammans med gurkmeja 1 minut. Tillsätt majskornen, tabasco, vatten och buljongtärningar. Sjud soppan ca 10 min.
2. Mixa soppan slät med mixerstav eller i omgångar i matberedaren. Häll tillbaka i grytan, tillsätt grädde och smaka av med salt och citron.
3. Stek kycklingspetten enligt receptet. Skiva korvarna, skala räkorna, strimla tomater och rostad paprika. Lägg upp tillbehören i skålar. Servera.