Majskycklingbröst med örter och saffransgnocchi

En enkel rätt med mild smak av örter, saffran och vitt vin. Servera direkt, får den stå drar gnocchin åt sig all den goda saffranssåsen.

1. Lägg kycklingbrösten i en påse tillsammans med grovhackad timjan, rosmarin, citronskal och citronsaft, peppar och olivolja. Sätt ugnen på 125°.
2. Saffransgnocchi: Skär bort rotstocken från savojkålen. Skär den i korta strimlor. Förväll den i kokande lättsaltat vatten ca 1 minut. Häll av och skölj i kallt vatten.
3. Koka gnocchin enligt anvisningar på förpackningen. Häll av och skölj hastigt i kallt vatten.
4. Salta kycklingen. Hetta upp en stekpanna med smör. Ta upp kycklingfiléerna ur kryddpåsen. Stek med skinnsidan ner ca 4 min. Vänd och stek andra sidan 4 min. Efterstek kycklingfiléerna i ugnen tills innertemperaturen är 70°, ca 15 min.
5. Finhacka schalottenlökarna och fräs den genomskinlig i smör. Strö över saffran, häll på vin, vatten och kycklingfond. Sjud ca 5 min.
6. Lägg tomater, kål och gnocchi i saffransbuljongen. Blanda och servera direkt med kycklingen.

Recept från