Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

Rotfrukterna blir ljuvligt milda när de kokas med smör och vitt vin. Tänk på att inte koka för länge. Såsen smakar nästan som bearnaise.

Annonsen laddas.

30 min + 30 min i ugn

Majskyckling med smörkokta rotfrukter och dragonsås

 

1. Sätt ugnen på 125 grader. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Tillaga mitt i ugnen till 60 grader innertemperatur, beräkna ca 20 min. Höj ugnsvärmen till 225° och stek kycklingen till 68 grader innertemperatur, ca 10 min.

2. Rotfrukter: Skala och skär gulbetor, kålrot och morötter i ca 1/2 cm tjocka skivor, stavar och klyftor. Koka upp vatten, vin och fond i en traktörpanna.

3. Lägg i rotfrukterna och smöret. Koka rotfrukterna nätt och jämnt mjuka, ca 15 min.

4. Blanda ner persilja. Krydda med salt och peppar.

5. Sås: Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och häll på vinet. Låt koka tills ca 1 dl återstår. Ta kastrullen åt sidan och vispa i äggulor och crème fraîche. Ställ tillbaka kastrullen på plattan och värm under vispning till en pösig sås. Blanda i dragon och krydda med salt och peppar.

6. Skär kycklingfiléerna i skivor. Fördela rotfrukter och buljong  på tallrikarna. Lägg kycklingen ovanpå och toppa med den skummiga såsen. Garnera med persilja och servera.

Recept från Allt om Mat