Majskyckling med saffransrisotto och vårprimörer

Majskyckling smakar så mycket mer än vanlig kyckling och blir saftigare vid tillagning.

Majskyckling med saffransrisotto och vårprimörer

 

1. Sätt ugnen på 150°. Skär  ev kycklingbrösten på längden i 2 bitar. Strö på salt och peppar. Lägg salviablad på varje kycklingbit och linda en baconskiva runt om. Bryn kycklingen runt om i olivolja ca 2 min i en stekpanna.
2. Skala och skiva vitlök och lök. Lägg löken i formen. Strö på rosmarin och häll över vin. Lägg i kycklingen och tillaga den mitt i ugnen tills innertemperaturen är 68° och köttet är genomstekt, ca 25 min. Sila av skyn i en kastrull och red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten.
3. Risotto: Skala och finhacka löken. Fräs lök och ris i olivolja ca 3 min. Tillsätt saffran och vin. Lös buljongtärningarna i vattnet till buljong. Späd risotton med lite buljong i taget under omrörning, koka ca 20 min, riskornen ska fortfarande ha lite tuggmotstånd. Smaka av med peppar. Rör ner parmesanost.
4. Primörer: Skär av ca 3 cm längst ner på sparrisen. Ansa murklorna och skölj dem i kallt vatten. Ansa salladslöken. Skär tomaterna i halvor. Stek sparris och murklor i olivolja ca 5 min. Blanda ner lök och tomater och låt alltsammans  bli varmt. Smaka av med salt och peppar.
5. Servering: Värm risotton och späd ev med mer buljong. Servera med kyckling, sås och primörer.

Recept från