Majskyckling med mandelpotatispuré

Majskyckling panerad med gremolata till ananassalsa och mandelpotatispuré. Receptet går utmärkt att dubblera och servera till många. Gremolatan och salsan kan förberedas dagen före festen.

1. Sätt ugnen på 200°. Skölj citronen noga i ljummet vatten och riv skalet. Skala och finhacka vitlöks-klyftorna. Finhacka persiljan. Blanda citronskal, vitlök och persilja.
2. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Vänd filéerna i gremolatablandningen.
3. Bryn kycklingfiléerna i smör i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Lägg dem i en ugnssäker form. Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 30 min tills kycklingen är genomstekt, 70° innertemperatur.
4.  Ananassalsa: Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Tärna fruktköttet. Skala och finhacka löken. Kärna ur paprikan. Tärna paprika och tomat. Blanda apelsinjuice, olja, salt, peppar och tabasco. Skölj bönor och kikärter i kallt vatten och låt rinna av. Blanda alla ingredienser och häll över apelsindressingen.
5. Potatispuré: Skala potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Värm mjölk och smör i en kastrull. Låt potatisen rinna av och häll över mjölk- och smörblandningen. Vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera kycklingen med ananassallad och mandelpotatispuré.

Recept från