Bröden är utbakade till små majskolvar. Finhackad röd chili och hackad gräslök ger god smak till bröden.

För 40 portionsbröd

Ingredienser

100 g smör
5 dl mjölk (3 %)
125 g kesella
30 g jäst
1 ägg
2 msk spansk peppar finhackad
25 g gräslök finhackad
280 g majskorn
1 msk salt
2,1 l vetemjöl special

Till utbakningen

0,5 dl polentagryn

Majs- och chilibröd

1. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt kesella, ägg, peppar, gräslök, avrunnen majs, salt och mjöl.
2. Arbeta degen kraftigt i maskin ca 15 min. Låt jäsa under fuktig bakduk ca 60 min.
3. Ta upp degen och dela den i ca 40 bitar. Forma den till små majskolvar. Pensla bröden med vatten och strö på polentamjöl.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under fuktig bakduk 60 min.
4. Sätt ugnen på 230°. Stick med ett litet tyll eller baksidan av en penna små hål på bröden för att få en majskolvs utseende.
Grädda bröden i nedre delen av ugnen 10-12 min.

Fler recept med: Bakning, Frukost, Matbröd, Övrigt