Majonnäs utan ägg

Recept på majonnäs utan ägg. Istället för äggulor tar man spadet från kikärter på burk och sedan gör man som vanligt med senap, vinäger och tillsätter oljan medan man mixar. Vi gjorde en test i provköket på Allt om Mat och det blev en perfekt fluffig och god majonnäs. Lite vitare i färgen och lika användbar som vanlig majonnäs gjord på äggulor.

Annonsen laddas.

10 min

Så här enkelt gör du veganmajo:

  1. Se till att alla ingredienser har samma temperatur innan du sätter igång. Använd en snäv skål eller kanna och en stavmixer om du inte har en vanlig mixer. Mät upp kikärtsspad, vinäger, senap och salt i skålen/kannan.
  2. Kör igång mixen och tillsätt oljan först lite i taget och sedan i en jämn stråle. Mixa till en luftig majonnäs. Smaksätt ev med lite svartpeppar. Klart!

Det går att smaksätta den här majonnäsen precis på samma sätt som vanlig med ägg. T ex med några droppar sesamolja, en skvätt soja, srirachasås, vitlök, citron eller örter.

Recept från Allt om Mat