Den kryddiga morotssalladen kan serveras både varm och kall, tipsar Madeleine.

För 4 person(er)

Ingredienser

450 g korv t ex frukostkorv, prinskorv eller isterband

Sallad

500 g morötter
2 msk olja
2 vitlöksklyftor finhackade
1,5 tsk spiskummin
0,5 tsk koriander
1 krm cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk strösocker
2 citroner
1 dl vatten
1 dl finstrimlad bladpersilja

Tillbehör

1 knippa potatis

1. Skala och riv morötterna grovt.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna. Fräs vitlök, spiskummin, koriander och cayennepeppar i oljan ca 1 minut. Tillsätt salt, socker, citronsaft och vatten. Koka ihop under omrörning 1–2 min.
3. Blanda de rivna morötterna med den varma marinaden. Låt stå ca 10 min. Blanda i persiljan.
4. Grilla eller stek korven och servera med morotssallad och kokt potatis.