Madeleinekakor med lime och matcha-te

Recept på Madeleinekakor med lime och matcha-te. Madeleineformar finns i flera varianter: silikon, teflon eller styckvis i plåt eller aluminium.

För 15 kakor:

Ingredienser

100 g smör
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
2 dl mandelmjöl
2 tsk limeskal rivet
1 tsk matcha-te pulver -2, t ex Kung Markatta
1 msk lime pressad

Garnering:

0,5 msk florsocker
1 krm matcha-te pulver

10 minuter + 15 minuter i ugn

Madeleinekakor med lime och matcha-te – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och pensla madeleineformarna med lite av det. Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
  2. Blanda vetemjöl, mandelmjöl, limeskal och matcha-te. Rör ner det smälta avsvalnade smöret. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet. Tillsätt limesaften.
  3. Fördela smeten i formarna och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Lossa försiktigt ur formarna. Låt svalna på galler. Blanda florsockret med tepulvret och sikta blandningen över kakorna.

 
 

Bonniers stora bakbok 2017 – köp den här

VI HAR SAMLAT DE BÄSTA och mest populära recepten ur tidningen – över 260 recept för dig som älskar att baka.

Här kan du köpa bakboken.

Fler recept med: Bakning, Kakor och bullar, Övrigt