Madeleinekakor

Recept på madeleinekakor. Speciella formar till madeleinekakor finns i välsorterade köksbutiker med baktillbehör. Har man tur kan man fynda på loppis eller i antikbod.

15 minuter + 10 minuter i ugn

Madeleinekakor – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och socker luftigt. Rör ner mjölet . Tillsätt smöret. Täck bunken med plastfolie och låt smeten svälla ca 10 min.
  2. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret till penslingen. Pensla madeleineformarna med smör. Sikta över mjölet.
  3. Fyll formarna med smeten, använd gärna spritspåse, fyll nästan upp till kanten. Grädda mitt i ugnen tills kakorna blir gyllenbruna, ca 10 min.
  4. Stjälp upp kakorna på ett galler och låt kallna.
  5. Pudra över florsocker och servera gärna kakorna med passionsfruktssirap.

Recept från