I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Madeirasås är en sås som är supergod till bland annat kötträtter, kyckling, fläskfilé och skinka. Ger en god smak av russin och timjan. 

För 4 portioner

Ingredienser

1/2 gul lök, finhackad
3 kvistar färsk timjan
1 msk russin
2 dl rött vin
2 dl madeira
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond
2 msk smör
salt & pepparblandning

Madeirasås – gör så här:

  1. Stek löken i smör till en gyllenbrun färg på medelstark värme.
  2. Tillsätt russin & timjan. Fräs med i ca 1 min.
  3. Häll i vin, Madeira, vatten och oxfond.
  4. Låt reducera till ca 3 dl vätska återstår.
  5. Red såsen till önskad konsistens med majsstärkelse utrört i vatten.
  6. Vispa ner smöret i såsen innan servering. Smaksätt med salt & peppar.