Mac’n cheese med blomkål, mozzarella, tomat och basilikaströssel

Recept på Mac’n cheese med blomkål, mozzarella, tomat och basilikaströssel. Den oststinna makaronilådan är en riktig amerikansk klassiker. Här lagar vi den med blomkål och tomat.

20 minuter + 20 minuter i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Ansa och skär blomkålen i grova bitar. 
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt blomkålen koka med när ca 3 min återstår av koktiden. Låt pasta och blomkål rinna av och lägg dem i en smord ugnssäker form eller i portionsformar. 
  3. Riv osten. Rör ut majsstärkelsen i lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och rör i osten. Krydda med salt och peppar. Häll såsen över blomkål och pasta.
  4. Skär tomaterna i skivor och lägg dem på pasta och blomkål. Finhacka basilikan och blanda med panko. Strö blandningen över gratängen. 
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min, tills gratängen fått fin färg. Servera med extra basilika och sallad.

 

Recept från