Välj gärna en fast, smakrik potatis som till exempel Asterix, Labella, Anya, Amandine eller Mayan Queen.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g nötfärs
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk salt
2 krm svartpeppar nymald
4 tsk rosmarin finhackad färsk
2 citroner, rivet skal
1 msk olivolja

Örtrostad potatis:

300 g potatis
2 msk örter finhackade färska, t ex rosmarin, timjan, oregano, dragon
1 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar nymald
1,5 msk olivolja

Tillbehör:

4 baguetter, gärna av surdeg
1,5 dl färskost naturell
1 rödlök
50 g salladsskott
8 timjankvistar
1 krm svartpeppar nymald

1. Potatis: Sätt ugnen på 225°. Skölj potatisen och skär den i 1/2 cm tjocka skivor. Blanda örterna med salt, peppar och olja. Lägg potatisskivorna i en ugnssäker form och vänd runt med örtoljan. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, tills potatisskivorna är mjuka och har fått en fin, gyllenbrun yta.
2. Skala och finhacka vitlöken.Blanda färsen med vitlök, salt, peppar, rosmarin och citronskal. Forma färsen till 16 små biffar.
3. Stek biffarna ca 3 min på varje sida i olja tills de är genomstekta och har fin färg.
4. Skåra baguetterna på längden och bre dem med färskost på underdelarna. Skala och skär rödlöken i tunna ringar. Fördela lök, salladsskott och timjankvistar i bröden. Toppa med potatisskivor och biffar. Avsluta med lite svartpeppar och lägg på locken på baguetterna.