En matig vegetarisk smörgås att njuta av.

För 4 personer

Ingredienser

4 portionsbröd stora
225 g halloumiost 
2 msk olivolja + 3 msk olivolja
1 rödlök
2 tomater stora
1 persika, gärna vit
0,5 kruka citronmeliss
1 röd chili, t ex spansk peppar
2 msk rödvinsvinäger
1 msk timjanhonung
70 g mâchesallad
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar nymald

Vegetarisk smörgås med halloumi – gör så här:

  1. Halvera bröden i över- och underdel. Skär halloumin i 1/2 cm tjocka skivor. Pensla bröd och halloumi med 2 msk olivolja och lägg dem på den heta grillen. Grilla ca 1 minut på varje sida.
  2. Skala och skiva löken. Skiva tomaterna. Kärna ur persikan och skiva den tunt.
  3. Strimla citronmelissbladen. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda citronmeliss, chili, vinäger, honung och 3 msk olja.
  4. Lägg ihop bröden med ost, tomat, lök, persika och sallad emellan. Ringla över dressing och strö på salt och peppar.
Fler recept med: Barn och familj, Mackor, Vegetariskt