Lyxiga pepparkaksbrownies med chokladrippel – så här gör du

Recept på brownies med smak av pepparkaka. Med ett krämigt inre smälter de i munnen, pistaschnötter en härlig knaprighet.

30 min+15 min i ugn

Pepparkaksbrownies

  1. Sätt ugnen på 200°. Grovhacka nötterna. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Bryt chokladen i bitar. Smält smöret i en kastrull. Lägg i vaniljfrön och choklad och rör så att chokladen smälter.
  2. Vispa ägg, muskovadosocker och strösocker luftigt. Blanda mjöl, pepparkakskrydda och bakpulver. Rör ner smör- och mjölblandningarna  i äggvispet och rör ihop till en jämn smet.
  3. Fördela smeten jämnt i en form, ca 20×30 cm, klädd invändigt med bakplåtspapper. Strö över nötterna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min. Den ska inte  vara genomgräddad. Låt kakan kallna.
  4. Smält den vita chokladen och rippla över kakan. Strö över tranbär som garnering.

Recept från