Ett surdegsbröd är gott att grilla, antingen i grillpanna eller på utegrill.

För 4 personer

Ingredienser

8 surdegsbröd (ca 200 g) skivor
2 msk olivolja + 1 msk olivolja
250 g sparris grön
2 tomater
1 krm salt + 0,75 tsk salt
1 krm timjan
400 g lövbiff
2 krm svartpeppar nymald

Gorgonzolasås:

75 g gorgonzolaost
1 dl grekisk/turkisk yoghurt

Lövbiffburgare med gorgonzolasås

 

1. Ringla 2 msk olivolja på brödskivorna och grilla dem ca 1 minut på varje sida i het grillpanna.
2. Skär av det nedersta på sparrisen. Pensla den med 1 msk olja. Grilla sparrisen ca 5 min. Skiva tomaterna, strö på 1 krm salt och timjan.  Grilla tomaterna ca 1/2 minut på varje sida.
3. Strö 3/4 tsk salt och peppar på  lövbiffen och grilla  skivorna ca 1 minut på varje sida.
4. Blanda gorgonzola med yoghurt och servera till burgarna.