Lottas köttfärs i ugn

Den här lättlagade rätten görs på ingredienser som de flesta alltid har hemma.

Lottas köttfärs i ugn Receptbild - Allt om Mat
Holger Edström

Lottas köttfärs i ugn

Ingredienser 4 person(er)

1 tsk salt
2 dl vatten
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk olivolja
1 kg potatis, fast
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
600 g nötfärs
3 msk tomatpuré
1 msk kalvfond, koncentrerad
150 g gratängost
Tillbehör:
, bröd, sallad

1. Sätt ugnen på 225°. Bryn färsen i olja 2–3 min. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten. Låt puttra ca 5 min.
2. Skala och skär potatisen i drygt 1/2 cm tjocka skivor.
3. Varva potatis och färsröra i en smord ugnsform.
4. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen ca 30 min.
5. Servera tillsammans med bröd och en sallad.

Recept från