Frukt, bacon och örter gör vanliga fläskkotletter till en kalasgod fredagsrätt.

För 4 personer

Ingredienser

4 fläskkotletter (à 100 g)
1 msk rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 pkt bacon (à 140 g)
2 vitlök klyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1 burk aprikoshalvor + spad (410 g)
1 dl hönsbuljong

Tillbehör:

rosmarinkvistar, ris, potatis eller couscous

Fredagskotlett med bacon, aprikos och örter

 

1. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn kotletterna ca 2 min på varje sida. Salta och peppra. Tärna baconet och låt det fräsa med.
2. Skala och finhacka vitlöken. Strö över vitlök och smula över timjan och rosmarin. Tillsätt aprikoserna och fräs ca 1 minut.
3. Häll över buljongen och fruktspadet. Efterstek under lock ca 5 min.
4. Garnera med rosmarinkvistar. Servera med ris, potatis eller couscous.