Med egen lag och extra mycket kryddpeppar blir löksillen suveränt god.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

Löksill med kryddpeppar

1 förp 5-minuterssill (420 g)
1 liten rödlök
1 liten silverlök
1/2 purjolök
1/2 citron

Lag

1/2 dl ättiksprit (12 %)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 msk hel kryddpeppar

15 min + 1 dygn i kylen

Löksill med kryddpeppar – gör så här:

  1. Lag: Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Stöt kryddpepparn och blanda ner i lagen. Låt lagen kallna.
  2. Låt sillen rinna av i durkslag. Skär den i bitar. Skala röd- och silverlök. Ansa purjolöken. Skiva löken.  Skölj citronen noga i ljummet vatten. Strimla av det yttersta skalet.
  3. Varva allt i en glasburk. Häll på lagen och låt stå till nästa dag.
Fler recept med: Buffé, Fisk, Förrätter, Jul, Övrigt, Påsk