I annonssamarbete med BONG TOUCH OF TASTE

Fläsk med löksås är en klassiker som inte går av för hackor. Så här fixar du enkelt din egen löksås.

För 4 portioner

Ingredienser

3 gula lökar, finskivade
1/2 vitlöksklyfta, riven
5 kvistar färsk timjan, finhackad
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2 dl vatten
2 dl grädde
2 msk smör
1 tsk svart vinbärsgelé
Salt & nymald vitpeppar

Löksås — gör så här:

  1. Stek löken i smöret på medelstark värme tills den fått en gyllenbrun färg. Riv ner vitlöken.
  2. Tillsätt kalvfond, vatten och färsk timjan. Låt koka ihop ordentligt.
  3. Tillsätt grädden och koka ihop till en simmig sås.
  4. Smaksätt med svart vinbärsgelé, salt & peppar.