Frittata kan serveras varm eller rumstempererad. Laga gärna frittata i portionsstekpannor. Löken kan i stället för att ugnsstekas fräsas direkt i stekpannan på svag värme ca 10 min innan äggsmeten hälls i.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g röda lökar 3-4 stycken
2 tsk olivolja
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
1 krm socker

Äggsmet:

4 ägg
4 msk vatten
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
2 msk parmesanost färskriven

Garnering:

ärtskott eller örter

Tillbehör:

2 mjukt rågbröd skivor
2 dl gurka strimlad

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala, dela och skär löken i klyftor. Lägg klyftorna på ett ugnssäkert fat. Pensla med hälften av oljan. Salta, peppra Strö över sockret. Täck med aluminiumfolie och baka mitt i ugnen ca 20 min. Ta bort folien och baka ytterligare 10 min.
3. Vispa ihop ingredienserna till äggsmeten. Hetta upp stekpannan. Pensla med resten av oljan. Tillsätt lök och äggsmeten. Lyft omeletten så att lös smet kan rinna ner och stelna. Stek ca 3 min.
4. Garnera med ärtskott. Servera med bröd och gurka.
Ca 379 kcal/portion, varav ca 17 g fett, 34 g kolhydrater,
22 g protei