Det spelar ingen roll om det är påsk, midsommar eller julafton - den här sillsalladen med lök och äpple gör alltid stor succé.

För 6 pers på buffé

Ingredienser

Lök- och äppelsill

1 förpackning 5 min-sill (420 g)
1/2 äpple, gärna Granny Smith
1/2 rödlök
1/2 gul lök
1 bit purjolök (ca 10 cm)
1 dl majonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
1 krm nymald vitpeppar
3 msk lag från sillen

Garnering

rödlöksringar

20 min + 24 timmar i kylen

Lök- och äppelsill – gör så här:

  1. Låt sillen rinna av, spara 3 msk av lagen. Skär sillen i ca 2 cm breda bitar.
  2. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och finhacka röd och gul lök. Ansa och skiva purjolöken tunt.
  3. Blanda majonnäs och crème fraiche. Krydda med salt och peppar samt sillag. Vänd ner sill, äpple och lök.
  4. Låt stå i kylen ca 24 timmar. Garnera med rödlöksringar vid servering.
Fler recept med: Buffé, Fisk, Midsommar, Övrigt, Sallader, Svenskt