Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök

Recept på löjromspizza med västerbottensost och picklad lök. Färdig surdegspizzadeg finns i kyldisken i välsorterade livsmedelsbutiker.  

För 2 personer:

Ingredienser

1 påse surdegspizzadeg (400 g)
0,5 dl crème fraiche + 1/2 dl
1 krm svartpeppar nymald
50 g västerbottensost riven
100 g löjrom

Lök:

1 rödlök liten
0,5 dl vatten
2 msk strösocker
1 msk ättiksprit (12 %)

Garnering:

dillkvistar

Tillbehör:

sallad, t ex vattenkrasse och mangoldskott

10 minuter +  20 minuter för löken att stå + 10 minuter i ugn

Löjromspizza med västerbottensost och picklad lök

  1. Lök: Skala och skiva löken riktigt tunt. Blanda med vatten, socker och ättika och låt stå i rumstemperatur medan pizzan lagas.
  2. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen. Dela degen i två bitar och kavla ut dem till avlånga pizzor på ett bakplåtspapper. Bred 1/2 dl crème fraiche på pizzorna och krydda med peppar. Strö över osten.
  3. Grädda pizzorna på den heta plåten mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Låt löken rinna av. Fördela löken på pizzorna. Klicka eller spritsa på löjrom och 1/2 dl crème fraiche. Garnera med dill och servera pizzorna med sallad till.

Recept av Ulla Karlström och Cecilia Lundin