Löjrom känns alltid lyxigt. Här med knaprigt bacon, fräsch gurksallad och len skocka.

För 4 person(er)

Ingredienser

80 g löjrom, gärna kalixlöjrom
1 paket bacon (140 g)

Jordärtskockskräm

250 g jordärtskockor
1 1/2 msk crème fraiche
2 krm salt

Gurksallad

1/2 gurka
1 msk hackad dill
1 msk finskuren gräslök
1 msk rapsolja
1/2 citron, rivet skal
1 msk pressad citron
1 krm salt

Garnering

kallpressad rapsolja
dillvippor

30 min

Löjrom med jordärtskocka och knaprigt bacon – gör så här:

  1. Skala jordärtskockorna. Skär dem i grova bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och mixa skockorna med mixerstav tillsammans med crème fraiche till en slät kräm. Smaka av med salt.
  2. Skala och kärna ur gurkan. Skär den i små kuber. Blanda gurkan med dill, gräslök, olja, citronskal och -saft. Tillsätt salt.
  3. Strimla baconet och stek det krispigt i het stekpanna. Låt rinna av.
  4. Fördela jordärtskockskrämen på små tallrikar. Skeda upp löjrommen ovanpå. Fördela gurksalladen runt löjrommen. Finhacka baconet och strö på det. Droppa över olja och garnera med dillvippor.

 

Att dricka till löjrom

Blason de Bourgogne Crémant de Bourgogne Rosé Brut2008 (7687) Frankrike, 89 kr

Mousserande rosévin med läcker fräschör och lätthet, drag av hallon, citrus och ett litet brödigt inslag.

Fler recept med: Övrigt