Lobster roll

Enkla och fantastiskt goda smaker – hummer, majonnäs och lök.

För 4 personer:

Ingredienser

2 humrar
1 avokado
2 salladslökar
4 minibaguetter
1,5 msk gräslök finhackad

Majonnäs:

1 äggula
1,5 msk citron pressad
1 tsk dijonsenap
2 dl rapsolja
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

25 minuter

Lobster roll – gör så här:

    1. Majonnäs: Vispa äggula, citron och senap. Vispa in oljan droppvis till en krämig majonnäs. Krydda med salt och peppar.
    2. Skala och rensa hummern. Skär hummerköttet i bitar och blanda med hälften av majonnäsen.
    3. Skala och kärna ur avokadon. Skär i små bitar. Ansa och finstrimla salladslöken.
    4. Fördela hummerröra och avokado i baguetterna. Toppa med salladslök och gräslök.

Att dricka till lobster roll

Leeuewenjacht 2013, Sydafrika, 79 kr.
Vitt vin med fin, fräsch aptitretande fruktsyra. Stråk av melon, citrus och -blommor.

Hittar du inte det här vinet på ditt Systembolag, be personalen hjälpa dig finna ett liknande.

Fler recept med: Amerikanskt, Mackor, Övrigt, Skaldjur