Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt

Tryfflar med ägglikör passar bra i påsktider. Att doppa tryfflarna i smält ljus choklad är inte helt enkelt och det är viktigt att man använder rätt choklad. De kan även doppas i mörk choklad. Marabou mjölkchoklad är i detta recept inte lämpligt, vare sig i tryffeln eller att doppa dem i. Lenast konsistens blir det med choklad av märken med hög kvalitet, t ex Valrhona eller Callebaut. Receptet fungerar även med ljus blockchoklad.

Annonsen laddas.

Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt

 

1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde i en liten kastrull och slå den kokande över chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt ägglikören.
2. Häll upp i en liten form, ca 10×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna minst 24 timmar i kyl.
3. Smält chokladen som tryffeln ska doppas i. Skär tryffeln i fyrkanter, ca 2×2 cm. Doppa fyrkanterna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad mot kanten innan de läggs på bakplåtspapper. Garnera varje tryffel med en flinga salt innan de stelnat.

Recept från Allt om Mat