Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt

Tryfflar med ägglikör passar bra i påsktider. Att doppa tryfflarna i smält ljus choklad är inte helt enkelt och det är viktigt att man använder rätt choklad. De kan även doppas i mörk choklad. Marabou mjölkchoklad är i detta recept inte lämpligt, vare sig i tryffeln eller att doppa dem i. Lenast konsistens blir det med choklad av märken med hög kvalitet, t ex Valrhona eller Callebaut. Receptet fungerar även med ljus blockchoklad.

Ljus chokladtryffel med ägglikör och havssalt

 

1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädde i en liten kastrull och slå den kokande över chokladen. Rör tills chokladen smälter. Tillsätt ägglikören.
2. Häll upp i en liten form, ca 10×20 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna minst 24 timmar i kyl.
3. Smält chokladen som tryffeln ska doppas i. Skär tryffeln i fyrkanter, ca 2×2 cm. Doppa fyrkanterna i chokladen med hjälp av en gaffel. Skaka av överflödig choklad mot kanten innan de läggs på bakplåtspapper. Garnera varje tryffel med en flinga salt innan de stelnat.

Recept från