Ljus chokladkola

Ljus, mjuk och läcker – den här kolan är oemotståndlig. När du gör den är det bra att ha en termometer eftersom det är viktigt att
kolasmeten går upp till 120°.

Ingredienser 65 st

50 g smör
3 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 msk honung
1 dl ljus sirap
2 st smörpapper
100 g mjölkchoklad, Marabou

1. Blanda i en tjockbottnad kastrull grädde, socker och sirap. Låt det koka upp och koka tills temperaturen är 120°. Rör i smör och honung och låt koka ytterligare 2 min.
2. Finhacka chokladen. Tag av kastrullen från värmen och rör i chokladen. Rör om tills den smält.
3. Klä en halv långpanna med smörpapper. Häll ut kolasmeten i den och låt kallna. När kolan stelnat skärs den i fyrkantiga bitar.
Förvara dem svalt.

Recept från