En ljummen variant på potatissallad med dressing gjord på olivolja, hönsbuljong och fransk senap. Passar till kallt kött, gravad fisk, grillrätter, stek utan såssällskap, kotletter, kycklingfilé. Passar inte så bra till såsiga rätter.

För 4 person(er)

Ingredienser

700 g delikatesspotatis
125 g salladslök
1 dl marinerade soltorkade tomater strimlade
2 dl rödlök grovt hackad
0,75 dl cocktailkapris
1 kruka rucolasallad

Dressing

1 msk koncentrerad kycklingfond
3 msk vatten
1,5 msk dijonsenap
2 msk olivolja
1 liten vitlöksklyfta pressad
0,5 tsk dragon
1 krm salt
1 krm grovmald svartpeppar

1. Skölj och borsta potatisen. Koka den i lättsaltat vatten.
2. Skär av det översta på salladslökens blast och hacka blasten grovt.
Koka salladslöken knappt 1 min i lättsaltat vatten. Spola löken i kallt vatten och låt den rinna av. Ta bort grova stjälkar på rucolasalladen.
3. Dressing: Blanda kycklingfond och vatten till en buljong. Mät upp senapen i en skål. Tillsätt olja droppvis under vispning och vispa till fyllig konsistens. Tillsätt buljongen. Smaka av med vitlök och kryddor. Det blir en halvtunn dressing med kraftig smak.
4. Lägg den varma potatisen i en låg vid skål eller form tillsammans med salladslök, lökblast, soltorkade tomater, rödlök och kapris.
Vänd försiktigt ned rucolabladen. Häll över dressingen. Salladen kan även avnjutas helt avsvalnad och kan tillagas på vanlig, liten, skalad potatis. Tillsätt i så fall rucola strax före serveringen.

Fler recept med: Fest, Grönsaker, Övrigt, Sallader