Välj den fisk som du har tillgång till. Salladen passar utmärkt att packa ner till picknick. Packa såsen vid sidan av.

För 4 person(er)

Ingredienser

Ingredients:

400 g varmrökt fisk makrill, böckling, eller lax
800 g färskpotatis
1,5 l blandade kokta vårgrönsaker färska eller djupfrysta, t ex blomkål, morötter, haricots verts, sockerärt
2 ägg hårdkokta
1 röd paprika strimlad
1 dl gräslök klippt
1 tsk flingsalt
1 dl svarta oliver

Sås

2 dl lätt crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm salt

1. Koka potatisen mjuk. Dela blomkål och morötter i mindre bitar. Koka grönsakerna mjuka i saltat vatten.
2. Dela fisken i bitar. Skala och halvera äggen. Blanda samman såsen.
3. Dela potatisen och blanda den med kokta grönsaker, paprika och gräslök. Strö över flingsalt och oliver.
4. Servera salladen med fisk, äggklyftor och sås.