I annonssamarbete med SANTA MARIA

Laga en Thailändsk fiskrätt, här är limekolja med ljummen broccolisallad.

För 4 personer

Ingredienser

Ljummen broccolisallad

3 vitlöksklyftor
600 g broccoli plockade i små buketter
3 röda paprikor skurna i bitar
1 röd chili tunt skivad
3 msk sesamolja
4 msk Santa Maria Thai Soya Sauce
1 lime endast saften av limen
1 msk Santa Maria Thai Oyster Sauce
1 tsk Santa Maria Thai Kaffir Lime Leaves
1 msk Santa Maria Sesamfrön
30 g jordnötter hackade

Limekolja

1 påse kryddmix Santa Maria Thai Lime Wok Spice Mix
600 g fiskfiléer kolja eller torsk

30 min

Ljummen broccolisallad med limekolja

Ljummen broccolisallad

1. Hetta upp en stor panna och stek vitlök, broccoli, paprika och chili i sesamolja under omrörning.
2. Tillsätt soja, lime, oystersauce och kaffir lime under omrörning.
3. Servera broccoli salladen till Limekoljan. Toppa med sesamfrön och jordnötter.

Tips! För en matigare rätt, blanda i nudlar i salladen eller servera med ris.

Limekolja

1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Strö limekryddan på fisken och tillaga i cirka 6 minuter.
3. Servera med nudlar och ljummen broccolisallad.