För 40 köttbullar
400 g |
blandfärs |
1 dl |
vispgrädde |
1 msk |
ströbröd |
1 tsk |
salt |
1 |
ägg |
1 msk |
lök finhackad gul |
0,5 tsk |
kryddpeppar mald |
1 krm |
vitpeppar nymald |
Liten sats julköttbullar – gör så här:
- Sätt ugnen på 250°. Blanda grädde och ströbröd och låt svälla ca 5 min. Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbrödsgrädden, ägg, lök och kryddor.
- Forma till små köttbullar och lägg på vattensköljd skärbräda.
- Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen ca 1 minut så att smöret smälter och bryns. Vicka på pannan så att smöret fördelas.
- Lägg i köttbullarna och stek dem högt upp i ugnen ca 10 min. Rör om efter halva tiden.
- Stek eventuellt köttbullarna i lite smör i en stekpanna före servering tills de får fin färg.