Endive på rostat bröd i gott sällskap med parmaskinka, getost, honung och solrosfrön är en liten men matig rätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 endiver små
1-2 msk smör eller olivolja
2 msk honung
2 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald
4 lantbröd i skivor, eller fullkornsbaguette
4 parmaskinka tunna skivor, kan uteslutas
80 g getost i bit
2 msk vatten eventuellt

Garnering:

2 msk solrosfrön rostade
1 tsk timjanblad färska

Liten endiveentré – gör så här:

  1. Skär bort roten på endiven. Dela dem i skivor längs med. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg i endiverna. Ringla över honungen, salta, peppra och stek endiven ca 2 min på varje sida.
  2. Rosta brödet under tiden. Ta upp endiven och lägg den på brödskivorna. Lägg på skinkan.
  3. Låt osten smälta i stekpannan på svag värme under omrörning i honungssåsen, tillsätt eventuellt vatten.
  4. Skeda ost- och honungssåsen över endiverna. Garnera med solrosfrön och timjan.