Lisas kalastårta

En riktigt god sommartårta där man kan blanda alla sorters bär.

Recept från Ingela Perssons bok "Frukt och bär" (Natur & kultur).

Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret under fortsatt vispning tills det
blir en blank och fin maräng. Rör i rispuffarna. Rita upp 2 rundlar, ca 25 cm i
diameter, på smörat bakplåtspapper. Bred ut marängen till 2 jämna bottnar. Grädda i ugnen på 125 grader i 80 minuter. Låt bottnarna svalna.
Lägg äggulor, socker, mjölk och grädde i en rostfri bunke. Placera över hett
vatten bad och sjud under vispning i ca 15 minuter tills det blir en tjock kräm.
Vispa ner smöret mot slutet. Vispa grädden till fyllningen. Lägg en marängbotten
på ett fat och stryk på krämen. Strö över rikligt med blandade färska bär och
täck med ett lager grädde. Lägg på den andra marängbottnen, täck med resten
av grädden samt ytterligare färska bär. Servera genast.

Recept från