Linssoppa med kokosströssel

Recept på linssoppa med kokosströssel. Kokosmjölk samlar ihop kryddorna och gör smaken rund och krämig.  

För 4 personer:

Ingredienser

2 dl gröna linser eller bruna
1 gul lök stor, eller röd
2 tsk curry
1 msk tomatpuré
1 burk kokosmjölk (400 g)
2 hönsbuljongtärningar
1 msk lime pressad
1 dl kokos riven
0,5 kruka koriander
rapsolja, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

30 g bröd per person

30 minuter

Linssoppa med kokosströssel — gör så här:

  1. Skölj linserna. Skala och hacka löken. Fräs hälften av löken i 1 msk olja i en gryta.  Tillsätt curry och tomatpuré och fräs på låg värme ca 1 minut.
  2. Häll i linser och 5 dl vatten. Sjud under lock ca 20 min.
  3. Häll kokosmjölken i grytan och lägg i buljongtärningarna. Koka upp. Tillsätt limesaften. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Strössel: Bryn den sparade löken i 1 msk olja. Sänk värmen och blanda ner löken i kokosen. Rosta ca 1 minut. Häll upp i skål och blanda med hackad koriander. Strö strössel i soppan och servera med bröd.