Brödmix är enkelt när man vill ha gott hembakt bröd. I stället för oliver har focaccian strösslats med lök och ost.

För 8 person(er)

Ingredienser

1/2 paket italiensk lantbrödsmix från Finax (à 1 kilo)
2 rödlökar
1/2 dl olivolja
2 dl riven ost

Soppa

2 gula lökar
1 msk smör
4 dl puylinser
2 burkar krossad tomat (à 400 g)
1 1/2 liter vatten
3 grönsaksbuljongstärningar
2 msk vinäger
1 msk hackad dragon eller 1 tsk torkad

20 min+25 min i ugn

Linssoppa med dragon serveras med lökfocaccia

1. Focaccia: Sätt ugnen på 225°. Blanda hälften av brödmixen enligt anvisningar på paketet. Häll ut degen på ett bakplåtspapper i en liten långpanna. Platta ut den till en ca 1 cm tjock platta. Låt jäsa 20–30 min.
2. Skala och skiva rödlöken. Gör gropar i degen med fingrarna. Pensla med olivolja. Fördela lök och ost. Grädda mitt i ugnen ca 25 min. Låt svalna på galler.
3. Soppa: Skala och finhacka löken och fräs den i smör. Skölj linserna. Häll ner linser, krossad tomat och vatten. Smula ner buljongtärningarna.
4. Koka upp och låt soppan sjuda under lock 20 min. Rör om någon
gång under tiden.
5.  Smaksätt med vinäger och dragon.  Servera med lökfocaccia.