Linssallad med räkor, fetaröra och syltad rödlök

Perfekt i lunchlådan! Om man har ont om tid kan man köpa färdigkokta linser på burk.

30 min

1. Skala och slanta morötterna. Koka linserna på låg värme i rikligt med lättsaltat vatten ca 20 min. Tillsätt morötter och haricots verts när det återstår 5 min av koktiden. Häll av i sil och skölj med kallt vatten. Låt rinna av.
2. Koka äggen (sätt timern på 6 min efter att vattnet börjat koka). Dela blomkålen i små buketter.
3. Skala och strimla löken tunt. Blanda med socker och 1 msk vinäger. Låt stå minst 5 min.
4. Smula fetaosten och blanda den med yoghurt. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Blanda linser, morot, haricots verts och blomkål med 2 msk olivolja, 2 msk vinäger, 
1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd in spenaten strax före servering.
6. Servera salladen toppad med räkor, ägg, fetaröra och syrad lök. Servera med en citronklyfta.

Recept från /LagaLätt