Visst, en hederlig pyttipanna kan vara fantastiskt gott. Men jag byter gärna ut potatisen mot linser och spenat. Gott, nyttigt och snabbt. Servera gärna med bröd.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g kassler
1 purjolök stor
300 g babyspenat färsk
3 burkar linser (à 400 g)
1 msk smör
0,5 dl kapris
1,5 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Tillbehör:

4 hårdkokta eller stekta ägg
inlagda rödbetor

Linspytt med kassler och spenat

 

1. Skär kasslern i små bitar. Skölj och strimla purjolöken. Skölj och torka spenaten. Skölj linserna i kallt vatten och låt rinna av väl.
2. Fräs kassler och purjolök i  smör i en stor stekpanna.
3. Sänk värmen. Blanda i linser och kapris och låt fräsa med ca 1 minut.
4. Vänd ner spenaten. Den kommer nog nästan att trilla ur pannan, men sjunker ihop på ca 1 minut. Vänd runt och smaka av med salt och peppar. Servera pytten med hårdkokta eller stekta ägg och inlagda rödbetor.