För 4 person(er)

Ingredienser

1 dl röda linser
500 g fasta fiskfiléer t ex uer, abborre eller gös
1 tsk salt
2 krm vitpeppar nymald

Risotto

1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2,5 dl avorioris
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl vatten
2 dl torrt vitt vin
1 röd paprika
0,5 röd spansk peppar
3 salladslökar
80 g färsk babyspenat
150 g skalade räkor
2,5 dl färsk parmesan riven
0,5 tsk salt

Tillbehör

citronklyftor

Linspanerad fisk

1. Mixa linserna till ett mjöl, sikta dem eventuellt i en grovmaskig sil.
Skär fisken i bitar. Salta och peppra den.
2. Risotto: Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs lök och hälften av vitlöken i hälften av olivoljan. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt buljongtärning, 3/4 av vattnet och vin.
Låt koka 20 min under lock.
3. Kärna ur paprika och pepparfrukt och hacka dem fint.
Skiva salladslöken.
4. Hetta upp resten av olivoljan och fräs paprika, pepparfrukt, salladslök och resten av vitlöken. Tillsätt spenat och låt den precis mjukna.
Allra sist blandas räkorna i och får bara precis bli varma.
5. Tillsätt räkröran och parmesanost till det kokta riset. Späd med det resterande vattnet (ska koka) till krämig konsistens. Smaka av med salt.
6. Hetta upp olivolja i en panna med beläggning. Vänd fisken i linsmjölet och stek bitarna i oljan några min på varje sida. Servera på varma tallrikar gärna med citron till fisken.