Linsgryta med harissa, russin och mandel

Recept på linsgryta med harissa, russin och mandel. Knaprig mandel passar fint till de mjuka konsistenserna.

Annonsen laddas.

25 min

Linsgryta med harissa, russin och mandel

Gör så här:

  1. Skölj linserna i kallt vatten. Ansa och skär zucchinin i stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Fräs lök och vitlök i 2 msk olja i en gryta. Tillsätt zucchini och linser och fräs ytterligare ca 2 min. Häll över 3 dl vatten och tillsätt harissa och 1 tsk salt. Låt koka under lock ca 10 min.
  3. Rosta mandeln i en torr het stekpanna tills den fått fin färg. Blanda mandeln med russinen.
  4. Koka upp 6 dl vatten och 1 tsk salt. Tillsätt couscousen och ta kastrullen åt sidan. Låt stå under lock ca 5 min. Fluffa upp couscousen med en gaffel.
  5. Servera couscousen med linsgrytan och strö över mandel- och russinblandningen. Servera eventuellt med mer harissa.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från Allt om Mat