Linsgryta med blomkål och curry

Recept på linsgryta med blomkål och curry. Gör gärna dubbel sats, grytan passar perfekt i matlådan.

30 minuter

Linsgryta med blomkål och curry – gör så här:

  1. Bryt blomkålen i buketter. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken i smör med curry och chiliflakes 2–3 min. Skala och riv ner vitlöken. Fräs den med löken och kryddorna ca 1 minut.
  3. Blanda ner blomkål och linser. Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt sjuda under lock 10–15 min.
  4. Halvera tomaterna och lägg dem i grytan. Tillsätt kokosmjölken. Koka upp och krydda med salt och peppar.
  5. Ansa och strimla salladslöken och strö över grytan. Toppa med koriander.

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Recept från