Linsfyllda pitabröd med smak av Orienten

Röda linser behöver inte blötläggas; de kokas mjuka på ca 10 min. Med lite garam masala i buljongen får de rik smak, liknande tacos.

Linsfyllda pitabröd med smak av Orienten Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Linsfyllda pitabröd med smak av Orienten

Ingredienser 4 person(er)

2 krm salt
3 dl vatten
1 msk olivolja
1-2 st vitlöksklyftor, hackade
0,5 st grönsaksbuljongtärning, eller hönsbuljongtärning
2 dl röda linser
1 st röd lök, liten
0,5 tsk garam masala
Tillbehör:
tomater
gurka
matlagningsyoghurt
1 st sallad, i kruka
6 st pitabröd, (6-8 st)
, tomater, gurka och matlagningsyoghurt

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt sjuda under lock ca 10 min, tills vattnet kokat in och linserna mjuknat.
2. Värm pitabröden i brödrosten. Skiva eller tärna tomaterna, strimla gurkan. Öppna de varma bröden så att en ficka bildas. Fyll med sallad, linser, tomat, gurka och avsluta med en klick matlagningsyoghurt.

Recept från