Vegetariskt recept på Linsfyllda pitabröd. Röda linser behöver inte blötläggas; de kokas mjuka på ca 10 min. Med lite garam masala i buljongen får de rik smak, liknande tacos.

För 4 personer

Ingredienser

1 röd lök liten
1-2 vitlöksklyftor hackade
1 msk olivolja
2 dl röda linser
3 dl vatten
0,5 grönsaksbuljongtärning eller hönsbuljongtärning
2 krm salt
0,5 tsk garam masala

Tillbehör:

tomater, gurka och matlagningsyoghurt
6 pitabröd (6-8 st)
1 sallad i kruka
tomater
gurka
matlagningsyoghurt

Vegetariskt: Linsfyllda pitabröd med smak av Orienten

 

 

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan. Tillsätt linser, vatten, buljong och garam masala. Låt sjuda under lock ca 10 min, tills vattnet kokat in och linserna mjuknat.
2. Värm pitabröden i brödrosten. Skiva eller tärna tomaterna, strimla gurkan. Öppna de varma bröden så att en ficka bildas. Fyll med sallad, linser, tomat, gurka och avsluta med en klick matlagningsyoghurt.