Härlig italiensk pasta med hjärtmusslor och smak av vitt vin, smarrig vitlök och persilja  - precis som sig bör i Italien. Som grädde på moset: smula över rikligt med ricottaost.

För 4 portioner

Ingredienser

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta

320 g linguinepasta
400 g hjärtmusslor
100 g ricotta färsk
400 g Mutti Polpa finkrossade tomater
1 glas vitt vin torrt
1 st vitlöksklyfta
2 msk
1 knippe persilja
salt och peppar

Linguinepasta med hjärtmusslor och ricotta – gör så här:

  1. Skölj hjärtmusslorna under rinnande vatten och låt dem rinna av. Värm upp dem tillsammans med olivoljan, vitlöksklyftan och det vita vinet tills de öppnar sig.
  2. Värm finkrossade tomater och lägg i hjärtmusslorna och ta bort vitlöken. Låt koka ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll ned pastan i såsen och sautera alltsammans. Tillsätt ricottan och den hackade persiljan, blanda väl och servera direkt.
Fler recept med: Italienskt, Övrigt, Pasta, Skaldjur