Lingonparfait med björnbär och torkade rosenblad

En riktigt god parfait med smak av lingon och med sting av calvados blir en perfekt avslutning med sin friska smak. Björnbär är både gott och vackert till. Ställ den i kylen ca 1 timme före servering.

1. Förväll lingonen och passera dem genom en sil. Lägg purén i en skål och skalen som blir över i en annan.
2. Vispa gulor och socker över vattenbad tills det blir tjockt och krämigt. Tillsätt calvados lite i taget. Låt smeten svalna.
3. Vispa grädden fluffigt.
4. Vänd ner lingonpurén samt några av lingonskalen försiktigt i äggsmeten.
5. Blanda i grädden.
6. Klä en avlång sockerkaksform med plastfolie. Häll i smeten och frys minst 8 timmar. Ställ i kyl 1 timme före servering.
7. Blanda björnbär och socker och servera till. Strö eventuellt över smulade rosenblad.

Recept från