En riktigt god parfait med smak av lingon och med sting av calvados blir en perfekt avslutning med sin friska smak. Björnbär är både gott och vackert till. Ställ den i kylen ca 1 timme före servering.

För 10 person(er)

Ingredienser

3 dl lingon det går bra med frysta
3 äggulor
1,5 dl strösocker
0,75 dl calvados
4,5 dl vispgrädde

Tillbehör:

200 g björnbär
2 msk strösocker

Lingonparfait med björnbär – gör så här:

  1. Förväll lingonen och passera dem genom en sil. Lägg purén i en skål och skalen som blir över i en annan.
  2. Vispa gulor och socker över vattenbad tills det blir tjockt och krämigt. Tillsätt calvados lite i taget. Låt smeten svalna.
  3. Vispa grädden fluffigt.
  4. Vänd ner lingonpurén samt några av lingonskalen försiktigt i äggsmeten.
  5. Blanda i grädden.
  6. Klä en avlång sockerkaksform med plastfolie. Häll i smeten och frys minst 8 timmar. Ställ i kyl 1 timme före servering.
  7. Blanda björnbär och socker och servera till. Strö eventuellt över smulade rosenblad.