Lingonchutney med rödlök

Recept på lingonchutney med rödlök. Passar utmärkt till ren­skavsgryta och till köttbullar eller revbensspjäll.

För 4 dl:

Ingredienser

5 dl lingon frysta
1 apelsin liten
1 rödlök
1 msk smör
1 dl strösocker
2 krm chiliflakes
1 krm salt
3 msk rödvinsvinäger
2 kryddnejlikor hela

15 minuter + koktid

Lingonchutney – gör så här:

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Skala och skär rödlöken i tunna skivor.
  2. Fräs löken i smör tillsammans med lingon, apelsinskal, socker och chiliflakes ca 3 min. Krydda med salt. Häll över apelsinsaft och vinäger. Tillsätt kryddnejlikorna.
  3. Låt lingonchutneyn sjuda utan lock tills all vätska är borta.
  4. Kyl ner och häll upp i en glasburk med tätt lock. Förvaras i kylen.

Foto: Ulrika Pousette

Fler recept med: Frukt och bär, Övrigt