Muffinsen kan enkelt varieras genom att lingonen byts ut mot till exempel blåbär.

För 12 muffins

Ingredienser

150 g smör, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
5 dl vetemjöl (300 g)
1,5 tsk bakpulver
1,5 dl mjölk
2,5 dl lingon
1 dl kolasås i tub ( t ex O?hoj)

Garnering:

pärlsocker

1. Sätt ugnen på 225°. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst. ­Tillsätt äggen, ett i taget, och rör kraftigt emellan.
2. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner blandningen i smeten ­tillsammans med mjölken. Blanda i lingonen.
3. Ställ muffinsformar av papper i en muffinsplåt. Fördela hälften av smeten i formarna. Spritsa i kola­såsen. Klicka över resten av smeten. Strö på pärlsocker.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen svalna innan de serveras.