Recept på limemarinerade pilgrimsmusslor. Får du inte tag på stora pilgrimsmusslor kan man ta små frysta i stället och dela dem i två delar.

För 8 person(er)

Ingredienser

8 pilgrimsmusslor frysta och stora
1 lime
8 baguette i skivor, lätt rostad
8 baguette i skivor, lätt rostad
1 msk olivolja
0,5 tsk flingsalt
1 krm vitpeppar nymald
25 g manchegoost mellanlagrad

Limemarinerade pilgrimsmusslor – gör så här:

  1. Låt pilgrimsmusslorna tina på hushållspapper i kylen.
  2. Tvätta limen väl och riv det gröna skalet, halvera och pressa ur saften.
  3. Ställ musslorna på högkant och dela i tre tunna skivor. Låt dem marinera 15 min i limesaften.
  4. Lägg skivorna på brödet, droppa över olivolja, salta och
    peppra. Hyvla osten tunt, bryt sönder skivorna i små flingor och fördela över musslorna. Strö över limeskalet. Förvara under plastfilm i kylen tills det är dags att servera. Hit kan förberedas på eftermiddagen.